Ukratko o nama.

Vedad Čolić dizajn studio se bavi digitalnim marketingom više od 18 godina. Poslujemo na domaćem i internacionalnom tržistu pružajući najviši kvalitet usluge, kako vizualno, tako i funkcionalno. Uradili smo više od 150 projekata u raznim granama digitalnog marketinga, te sarađivali sa renomiranim domaćim i inostranim kompanijama u cilju unaprijeđenja njihovog poslovanja i prisustva.

Pružajući potpunu uslugu prisustva i oglašavanja na internetu kreiramo čitavu priču kojom zajedno postižemo vaše ciljeve. Naš mali, ali vrijedan i ambiociozan tim je sastavljen od stručnjaka različitih vještina, znanja i iskustava. Svaki član tima ima širok spektar interesa, veliki broj odrađenih projekata i stečenih znanja – od internet marketinga, programiranja i dizajniranja što daje kreativnu sinergiju stvarajući najbolja rješenja i ideje. Uživamo u digitalnom marketingu i ostvarivanju vaših i naših ciljeva. Svaki naš rezultat je ostvaren fokusiranim radom i individualnim pristupom pojedinačnom projektu.

Dozvolite nam da se upoznamo, pogledajte neke od naših radova.

Uvod.

Plivati u marketinškim vodama nije lako. Budžet za marketing često je ograničen, vremena nikad nema dovoljno, a ciljevi koji se moraju postići do zadanog roka u najmanju su ruku izazovni. Promotivne kampanje zato moraju biti dostavljene relevantnoj publici, imati jasne poruke i precizno definirane ciljeve. Takve kampanje, uz određena znanja i vještine, moći ćete uspješno voditi pomoću digitalnog marketinga.

Dobivamo puno upita o tome isplati li se ili ne pokrenuti Facebook oglašavanje, zašto bi trebali imati profil na Twitteru, hoće li kvalitetan blog privući više klijenata… Odgovore na ta pitanja odlučili smo objediniti ovdje jer je za mnoge ovakva vrsta marketinga izazov i novitet.

Zašto digitalni marketing?

Digitalni marketing po mnogočemu se razlikuje od tradicionalnog. No njegova najvažnija razlika jeste da se on, umjesto na prodavača (vas), fokusira na kupca, nudeći mu personaliziranu poruku i odgovor na ono što traži, a pritom mu u tome pomaže digitalna tehnologija.

Moglo bi se reći da tradicionalni marketing traži kupca, dok u digitalnom marketingu kupac traži vas. To je potpuno drugačija strategija od dosadašnje, jer se, umjesto bombardiranja pozivima, TV oglasima, plakatima i poštom za svoje klijente i prodaju borite drugačijim načinom a to je – prilagođavanjem njihovim potrebama.

Digitalni marketing se bazira na cjelovitosti: povezanosti putem svih digitalnih kanala, odnosno slaganja vaše priče od prvog trenutka kad potencijalni klijent čuje za vas pa do trenutka kad on postane vaša zadovoljna mušterija.

Takvu vrstu komunikacije i povezanosti sa potencijalnim klijentima klasični mediji nisu u stanju pružiti, no digitalni marketing jeste. Ako pokažete da vam je stalo do njihovog mišljenja, te da vam znače više nego njihov novac i ostvarenu prodaju na papiru, vaši kupci odnosno klijenti će to znati cijeniti.

Marketing je, prije pojave novih medija bio fokusiran samo na slanje promotivnih poruka, no ne i na njihov odaziv i odgovor kupaca. Nove tehnologije koje digitalni marketing koristi to mijenjaju jer omogućavaju da svoje marketinške aktivnosti i napore analizirate čim ih lansirate. Tako odmah možete dobiti povratnu informaciju korisnika. Na taj način možete se fokusirati na one metode i načine promoviranja koji su se pokazali najuspješnijima. Jednostavno osluškujete svoje korisnike i prilagođavate se njima. Vjerujte nam, takav način poslovanja uštedi mnogo dragocjenog vremena, ali i novca.

Koje su prednosti digitalizacije?

  • Platforma za oglašavanje
  • Platforma za davanje direktnog odgovora
  • Platformu za prodaju
  • Kanal distribucije za proizvode
  • Vrlo efektivnu korisničku službu
  • Kanal za izgradnju i održavanje povjerenja s kupcima

Te prednosti pokazale su se najkorisnije za male do srednje kompanije koje na marketing ne mogu trošiti mnogo novaca ni ostalih resursa kao velike kompanije.

No, kako započeti s uplovljavanjem u more digitalnog marketinga ako ne znate plivati? Ne brinite, pomoći ćemo vam u svakom koraku do ostvarivanja cilja.

Sada kada znate koje su prednosti digitalizacije vaše kompanije, pogledajte kako vam možemo pomoći.

Web stranica.

Recimo ovako. Ako zamislimo digitalni marketing kao uzburkano more u kojem ne možete plivati bez čamca jer je more previše nemirno, onda je web stranica vaš čamac koji će vas odvesti na sunčanu obalu.

Web stranica je mjesto gdje možete pokazati kupcu tko ste, čime se bavite, te ono najvažnije: šta mu možete ponuditi i zašto ste vi baš najbolje rješenje njegova problema. Kasnije ćemo pisati o tome kakve sve vrste sadržaja možete stvarati na svojoj stranici i zašto je to korisno.

Broj korisnika interneta u svijetu odavno je prevazišao brojku od 2 milijarde. Zamislite koliku to vama priliku daje da privučete nove klijente, bez obzira na to kakvom se vrstom posla bavite.

Kad stvarate web stranicu, važno je istu napuniti kvalitetnim sadržajem koji će pokazati da se vama, vašim proizvodima i uslugama može vjerovati, odnosno da znate šta radite. Kvalitetan sadržaj donosi dobru promociju i kredibilitet, a time i više prodaje. Ovdje vam može pomoći content marketing.

Par razloga zašto Vam je potrebna web stranica.

1. Ona nikada ne spava – i kad je radno vrijeme gotovo, vaši klijenti, odnosno potencijalni klijenti mogu vidjeti informacije koje ga zanimaju kad god požele.

2. Preko 61% ljudi traži podatke o uslugama ili proizvodu na internetu kada žele kupiti nešto. Zašto i vaša ponuda ne bi bila prisutna?

3. Vaši klijenti mogu stalno biti informirani o tome što radite i čime se bavite – web stranica je vaš Internet katalog, ali i korisnička služba.

4. Na jednom mjestu možete nuditi, prodavati i informirati o svojim proizvodima i uslugama ali i odgovarati na upite korisnika.

Internet marketing.

Internet marketing je vid oglašavanja koji Vam omogućava da brzo, jednostavno, a uz to, i jeftino reklamirate svoj proizvod i/ili uslugu velikom broju kupaca/korisnika. Uz našu pomoć vaša reklama će doći do tačno onih kupaca kojima se želite obratiti.

Internet marketing koristi se za reklamiranje proizvoda i usluga putem interneta, ali i putem mobilnih uređaja, te putem email-a. Ono što ga čini popularnim u odnosu na klasične vidove marketinga jeste da nudi širok spektar mogućnosti za reklamiranje od izrade web prezentacije koja sama po sebi može da služi kao reklama, preko reklamnih oglasa (baner), plaćenih oglasa na pretraživačima, interaktivnim reklamama, plaćenim tekstovima, uz daleko manje potrebnih finansijskih troškova nego za klasične tipove marketinga.

Internet marketing omogućava daleko veću prilagodbu reklama ciljanom tržištu (određivanje geo-lokacije za reklamu, starosne dobi, ekonomske, obrazovne ili spolne strukture ciljane skupine). Ovo omogućava oglašivaču da svoje reklame tako prilagodi korisnicima da od njih ostvari najveću moguću dobit.

Usluge koje nudimo unutar internet marketinga

Dizajn, razvoj i održavanje Google reklama (Google AdWords)

Dizajn, razvoj i održavanje Facebook reklama (Facebook Ads)

Search Engine Optimization (SEO) – Optimizacija sadržaja za pretraživače

Dizajn i razvoj interaktivnih reklamnih oglasa (banneri)

Društvene mreže.

U modernom poslovanju prisustvo na društvenim mrežama je jedan od najbitnijih faktora i preduslova za uspjeh. Ukoliko nemate kvalitetan sadržaj i dizajn društvenih mreža postoji velika mogućnost da Vas korisnici usluga ne shvate ozbiljno te na kraju zaobiđu.

Pored navedenog, na društvenim mrežama se nalazi veliki broj potencijalnih kupaca i klijenata koje ne želite propustiti. Ukoliko Vam je potrebna profesionalna Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn stranica obratite mi se kako bismo Vaše poslovanje predstavili u najboljem ruhu.

Mogućnosti su neograničene, a svrha je animiranje i zadržavanje korisnika omogućavanjem zanimljivih opcija i pružanjem dodatnih vrijednosti i usluga. I naravno, održavanje konstantne interakcije i odnosa. To mogu biti nagradne igre, zanimljive ankete, skupljanje kupona za dodatne popuste – ukratko sve što vam padne na pamet može se napraviti unutar vašeg Facebook profila.

Oglašavanjem na društvenim mrežama bićete prisutni i vidljivi, a oglasima možete ciljati svoju publiku kako biste maksimizirali njihov učinak. Naš je zadatak da Vam u tome pomognemo.

Jeste li spremni za digitalizaciju?

Za vas smo spremni pružiti vrhunska rješenja kako u digitalizaciji tako i u domenu grafičkog dizajna i vizualnog identiteta. Iskustvom preko 18 godina, radom sa renomiranom kompanijama i razumnim cijenama usluge, vaš usjpeh sa nama je zagarantovan.

Kontaktirajte nas na telefon +387 63 225 662 ili putem [email protected] email adrese.