Budite korak ispred konkurencije sa mobilnom aplikacijom


Statistika pokazuje da prosječan korisnik provede više od dva sata dnevno koristeći svoj mobilni telefon. Mobilne aplikacije pružaju različite mogućnosti. One mogu prikazivati generalne informacije o nekoj kompaniji, cijene proizvoda, vijesti, geolokacije, opcije za pretragu, poruke, notifikacije i još mnogo toga. Najbitnija prednost mobilnih aplikacija je što se informacije koje želimo prikazati korisnicima nalaze u njihovom džepu i pod njihovim prstima. Korisnik se putem notifikacija može jednostavno informisati o novostima, proizvodima i ponudama koje nudi vaša mobilna aplikacija, čak i kada aplikacija nije pokrenuta. Bilo da se radi o hibridnim ili nativnim Android aplikacijama ja ću vam pružiti kompletnu podršku u razvoju kvalitetnog mobilnog rješenja.

Najnovijim tehnologijama do idealne Android aplikacije


Izrada mobilnih aplikacija je proces koji se sprovodi u nekoliko faza. U početnoj fazi se analiziraju funkcionalnosti gdje radimo zajedno kako bismo razumjeli vašu ideju i ciljeve. Nakon utvrđivanja funkcionalnosti aplikacije počinje izrada skica aplikacije koje obuhvataju preliminarni izgled svakog ekrana i kojim se definiše interakcija korisnika sa aplikacijom. Treći korak podrazumijeva proces dizajniranja mobilne aplikacije na bazi skica i obuhvata kreiranje koncepta dizajna, ikona, dugmića, pozadina i svega što je potrebno kako bi vaša aplikacija dobila prepoznatljiv izgled u skladu sa vašim brendom.

Nakon definisanja dizajna prelazimo na programerski dio posla. Ova etapa podrazumijeva sprovođenje svega do sada kreiranog u djelo a odnosi se na mobilni razvoj (Android) i eventualno razvoj web servisa koji će mobilnu aplikaciju snabdijevati podacima. Nakon ove faze dolazi faza debagovanja u kojoj se detektuju i otklanjaju nedostaci koji sprječavaju korektno funkcionisanje aplikacije i faza objavljivanja vaše mobilne aplikacije na prodavnici (Play Store) aplikacija gdje će korisnici moći da je preuzmu, instaliraju i koriste.

Mobilne aplikacije su dio sadašnjosti i budućnosti


Trenutno izrađujem hibridne mobilne aplikacije na Android platformi. Ok, a šta su to hibridne mobilne aplikacije? To su web aplikacije smještene u web preglednik koji je pisan u nativnom jeziku za pojedinu platformu. Objedinjuju način rada hibridne i web aplikacije u jedno, te postaju sve popularnije.

Android obuhvata oko 1,4 milijarde aktivnih korisnika pametnih telefona i tablet uređaja na mjesečnom nivou. Ovakvo ogromno tržište i ogroman broj korisnika predstavlja najprivlačniji kanal za prezentovanje proizvoda i usluga.

Nudim Vam razvoj mobilnih aplikacija za Android uređaje različitih nivoa kompleksnosti uključujući integraciju sa socijalnim mrežama, geolociranje, Google mape, analitiku, razvoj mobilnih igara, itd...

izrada branda kompanije

Postavite se kao lider i pokažite ozbiljnost


Želite modernu i atraktivnu Android aplikaciju sa kojom ćete svojim klijentima pokazati ozbiljnost i postaviti standarde na tržištu. Kontaktirajte me kako bismo dogovorili detalje.