Logotip predstavlja lice svakog poslovanja. Odražava pravu sliku organizacije i stoji iza ideje o poslovanju. U biti uspjeh svakog poslovanja ovisi o privlačnosti dizajna logotipa kao i ostalih elemenata jednog brenda. U današnjem svijetu brendiranja, sve se prodaje na osnovu vrijednosti i popularnosti. Ako niste ostavili dobar dojam na kupca onda loše stojite na poslovnom tržištu.

Brendiranje je glavna ideja koja stoji iza dizajna logotipa. Način na koji kupac vidi vaš brand, direktno će utjecati na odluku o kupovini. Sa napretkom u poslovnom oglašavanju, brendiranje je postalo univerzalni fenomen umjesto jednostavne marketinške taktike. Danas tvrtke nastoje stvoriti sliku u očima drugih koja je projekcija njihove unutarnje ideje.

To je slično kao kad medijske zvijezde koriste društvene mreže za razvoj svog imidža. Facebook profil neke zvijezde je u stvari produžetak njene osobnosti. Ono što napišu na svom profilu ima utjecaj na njihove obožavatelje. Oni nastoje stvoriti sliku kod drugih sa svojim postovima, slikama i komentarima.

Igrajući se sa psihologijom ljudi, mi želimo ugraditi našu sliku u očima drugih. Poslovanje funkcionira na isti način, tj. stvaranje slike i dizajn logotipa je glavna komponenta ovog procesa.

Navodim Vam 7 razloga kako dizajn logotipa može igrati značajnu ulogu u brendiranju vašeg posla:

1. Predstavlja lice vašeg poslovanja

Logo ima vitalnu ulogu u privlačenju pravih kupaca. Logo je lice vašeg proizvoda iza koga se nalazi istinska ideja vašeg poslovanja. Sa nejasnom slikom, ne možete privući ciljane kupce. Morate osmisliti ideju koja može stvoriti idealnu sliku u očima drugih. To funkcionira kao kanal između vas i vaših kupaca, i sve dok taj kanal nije potpuno prepoznatljiv, ne možete uspješno brendirati svoj proizvod.

2. Potvrđuje vrijednost brenda

Logo dizajn doprinosi vrijednosti brenda neke kompanije. Kupci više vole brendove koji su međunarodno prepoznati. To je uglavnom zbog osjećaja veće vrijednosti njihovog novca. Kupci će više biti privučeni nekom proizvodu ili usluzi sa impresivnim logo dizajnom, nego sa slabijim brand identitetom.

3. Utjelovljuje ideju vašeg poslovanja

Logo dizajn je instrument za prevođenje ideje koja stoji iza vašeg brenda. On daje slikoviti prikaz ideje ili koncept koji govori u ime posla. Bez efektnog logo dizajna, nemoguće je predstaviti tu ideju vašim ciljanim kupcima. Ovo pomaže u širenju vaše poslovne filozofije na kupce što za uzvrat potvrđuje vas kao poseban brend.

4. Stvara povjerenje među kupcima

Logo dizajn je simbol pouzdanosti i povjerenja. Oglašavanjem vašeg brenda na različitim medijima, ljudi stiču povjerenje u vaš brend. Bilo da je to zidni plakat, vizit kartica ili letak, vaš logo će biti pečat za povjerenje i pouzdanost.

5. Održava identitet Vašeg brenda

Logo dizajn osigurava identitet vašeg poslovanja. On osigurava lice vaše kompanije za budućnost. Na ovaj način možete stvoriti trajan dojam na ljude za nadolazeće godine. Sa etabliranim logo dizajnom možete proći i kod sljedeće generacije vaših kupaca.

6. Doprinosi dobiti vašeg poslovanja

Privlačan logo dizajn je ključan za uspješno poslovanje. Pomaže da se posao poveća i proširi na širi krug kupaca. Ovo za uzvrat privlači više kupaca što na kraju znači i veću prodaju. U konačnici, posao izvlači maksimalni profit zahvaljujući većoj izloženosti vlastitog brenda.

7. Stvara pravu sliku o vašem proizvodu

Logo dizajn je važan za stvaranje idealne slike vašeg brenda. Što se dešava kad čujete za McDonalds? Očito vas podsjeća na primamljive hamburgere i pomfrit. Slično, riječ ‘Apple’ asocira na inovativni i futuristički iPhone mobitel. Uvijek je logo dizajn taj koji stvara posebnu sliku brenda u očima kupaca.