Praznična akcija

Šta su brandiraj me paketi?


Brandiraj me paketi predstavljaju sklop usluga potrebnih za vizuelnu komunikaciju kompanije ili pojedinca. U zavisnosti od paketa uključene usluge mogu biti: dizajn logotipa, izrada web stranice, brandiranje računa na društvenim mrežama, digitalni marketing, mobilna aplikacija, email adrese za uposlenike ili kompaniju, usluge web hostinga i zakupa domene. U praksi brandiraj me paket je zamišljen da radi po sistemu “ključ u ruke” gdje kompanija ili pojedinac može na jednom mjestu stvoriti kompletan novi identitet ili zamjeniti postojeći ako sa njim nije zadovoljan.

Zašto odabrati brandiraj me paket?


Brend ili robna marka je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda, koje često podrazumijeva i kvalitetu. On je percepcija kompanije u očima svijeta.

200+


USPJEŠNIH PROJEKATA

5.0


FACEBOOK RAITING

5.0


GOOGLE RAITING

Dodatne informacije?


Brend ili robna marka je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda, koje često podrazumijeva i kvalitetu. On je percepcija kompanije u očima svijeta.

  Kako izgleda proces brandiraj me usluge?


  Business

  Paket namijenjen srednjim i kompanijama u usponu
  €700STARA CIJENA €1000
  • Dizajn dopadljivog logotipa
  • Izrada moderne web stranice
  • Dizajn vizit kartice, memoranduma i koverte
  • Brandiranje računa na društvenim mrežama
  • Email adrese za uposlenike
  • Web hosting i domena

  Enterprise

  Brandiraj me paket za napredne kompanije
  €1190STARA CIJENA €1700
  • Dizajn dopadljivog logotipa
  • Izrada moderne web stranice
  • Dizajn vizit kartice, memoranduma i koverte
  • Brandiranje računa na društvenim mrežama
  • Email adrese za uposlenike
  • Web hosting i domena

  Digitalna i offset štampa

  Digitalna štampa


  Digitalna štampa je osmišljena da u potpunosti olakša proces štampanja materijala. Pripremljeni materijal sa računara odlazi pravo u mašinu za digitalnu štampu koja za svega par minuta izbacuje više desetina otisaka.

  Ovaj vid štampe je prije svega namijenjen za štampu malih i srednjih tiraža. Tehnologija digitalne štampe omogućava da za svega nekoliko sati dobijete svoje kataloge, brošure, prospekte, flajere, vizit karte, pozivnice... što bi u offset štampi trajalo nekoliko dana i bilo ne ekonomično zbog malog tiraža.

  Nju najčešće koristimo za: vizit karte, ID kartice, flajere, jelovnike, cjenovnike, memorandume, pozivnice, kataloge, prospekte, brošure, kalendare, plakate, samoljepljive etikete, naljepnice, deklaracije, knjige malih tiraža, preslikače...

  Prednosti


  - Brzina izrade
  - Povoljna cijena za male i srednje tiraže
  - Kvalitet izrade
  - Štampanje malih tiraža
  - Ekonomičnost za male i srednje tiraže
  - Mogućnost štampe na različitim materijalima
  - Mogućnost personalizacije
  - Mogućnost štampe promjenjivih podataka

  Offset štampa


  Ravna (offset) štampa primjenjuje se kao indirektna štampa, što znači da se boja sa forme ne prenosi direktno na podlogu, nego se predhodno prenosi na gumenu pokrivku (koja je postavljena na ofsetni cilindar – valjak), a zatim sa nje na materijal za štampu.

  Kod ravne štampe štampajući i ne štampajući elementi se nalaze u istoj ravni, a međusobno se razlikuju po svojim fizičko-hemijskim karakteristikama. Štamparska forma je tako odrađena da su štampajuće površine prijemčive za boju, a da odbijaju vodu, dok ne štampajuće površine primaju vodu, a poslije vlaženja odbijaju boju. Sredstvo za vlaženje (voda) se prvo nanosi na formu, prekriva u tankom sloju liofobne, ne štampajuće elemente, dok boja koja se na formu nanosi nakon vode prekriva samo liofilne, odnosno štampajuće elemente.

  Postoje tehnike ravne, visoke i duboke indirektne štampe. Postupak ravnog ofseta je danas najrasprostranjeniji postupak štampanja, ona pokriva 85 % štamparske djelatnosti u cijelom svijetu.

  Prednosti


  – Dosljedno visok kvalitet slike. Offset štampa daje oštre i čiste slike.
  – Brza i laka proizvodnja ploča štampanja.
  – Duži radni vijek ploča za štampanje, jer ne postoji direktan kontakt između ploče i površine štampanja.
  - Pravilno razvijene ploče uz primjenu optimizovanih boja mogu trajati i do milion otisaka
  – Offset štampa je najjeftiniji način da se proizvede visok kvalitet štampe za komercijalno štampanje u velikim količinama.

  Grafičko oblikovanje i priprema za štampu


  Grafički dizajn bilo kojeg promotivnog materijala može biti kratko informativan ili opširan, zavisno koliko informacija njime želite prenijeti, ali svakako je neizostavan dio marketinške promocije Vaših proizvoda ili usluge. Štampa bilo kojeg promotivnog materijala, pa tako i vizitke, može biti na raznim vrstama papira, u raznim tehnikama štampe, full kolor ili jednobojni, ali dizajn mora biti jasan, informativan i atraktivan te sadržavati odraz vizualnog identiteta kompanije tj. proizvoda ili usluge koje predstavlja.

  KONTAKTIRAJTE ME

  odrzavanje-web-stranica-sarajevo-vedadcolic.com

  Održavanje web stranica

  Održavanje web stranice je ključ za uspjeh


  Održavanje web stranica ažuriranjem sadržaja izuzetno je bitno kako bi Vaša web stranica bila što bolje rangirana u rezultatima pretrage pretraživača (eng. search engine results page, SERP). Najvažniji faktor koji Google i ostali pretraživači cijene jeste redovno ažuriranje web stranice unikatnim i kvalitetnim sadržajem. Pored toga potrebno je da ista bude usklađena sa svim aktuelnim web standardima, kako biste održali korak sa konkurencijom.

  Na bilo koji način, bitno je ostati konstantan


  Nudim vam uslugu održavanja web stranica po povoljnim uslovima. Imate mogućnost da u dogovoru izaberemo neku od opcija koja Vam najviše odgovara, a cijena će zavisiti od konkretnog slučaja:

  Opcija 1 – jednokratne izmene,
  Opcija 2 – redovno ažuriranje na mjesečnom nivou ili godišnjem nivou.

  Ako se Vaša web stranica ne ažurira često i imate potrebu za jednokratnim izmjenama, cijena se formira na osnovu kompleksnosti konkretnog zadatka. Druga opcija je redovo ažuriranje web stranice i plaćanje te usluge se vrši na mjesečnom ili godišnjem nivou, u zavisnosti od učestalosti i potrebe za ažuriranjem.

  Zastarjeo sadržaj je štetniji nego nikakav


  Usluga održavanje web stranica obuhvata ažuriranje postojeće web stranice i unapređenje novim mogućnostima, a ukoliko niste zadovoljni izgledom i funkcionalnostima sajta, možete razmotriti i kreiranje potpuno nove web stranice od početka, koja će imati mogućnost samostalnog ažuriranja.

  Ukoliko imate web stranicu koji je potrebno osvežiti novim sadržajem ili mogućnostima, slobodno me kontaktirajte. Pored pristupačne cijene za održavanje web stranice kao kriterijuma za odabir, tu su, naravno, i kvalitet usluga i profesionalnost prema svim klijentima.

  Ukoliko imate nekih nedoumica – zamolio bih Vas da me kontaktirate.

  KONTAKTIRAJTE ME

  odrzavanje-web-stranica-sarajevo

  Redizajn web stranica

  Zašto uraditi redizajn web stranice?


  Redizajn web stranice može doprinjeti tome da za kratko vrijeme Vaša web stranica dobije potpuno novi, kreativniji i moderniji izgled, a da rejting Vaše web prezentacije značajno poraste. U sklopu usluge redizajna web stranica dobijate i osnovnu SEO optimizaciju čiji je rezultat znatno povećanje posjećnosti i vidljivosti iste u rezultatima pretrage.

  Kada je vrijeme za novi dizajn web stranice?


  Imate web stranicu ali vam djeluje sasvim normalno jer ste navikli na nju. Međutim, nema onakav efekat kakav biste željeli da postigne. Ako ste u nedoumici oko toga da li je Vašoj web stranici potreban redizajn, postavite sebi slijedeća pitanja:

  - Da li je Vaša web stranica dizajnirana prilično davno?
  - Nezadovoljni ste izgledom Vaše web stranice u odnosu na konkurenciju?
  - Imate slabu posjetu ili je uopšte nemate?
  - Klijenti vas ne zovu iako su videli Vašu web stranicu?
  - Smatrate da renome Vaše kuće zaslužuje profesionalan, vrhunski dizajn?

  Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja potvrdan, definitivno treba nešto preduzeti za što bolje rezultate.

  Neka Vaša web stranica zasja u novom ruhu


  - Profesionalan web dizajn potpuno nove web stranice po posljednjim standardima.
  - Dizajn web stranice sa CMS sistemom uz mogućnost samostalnog ažuriranja (ušteda u troškovima održavanja).
  - Responsive web dizajn – web stranice prilagođene svim vrstama mobilnih uređaja i tablet računara.
  - Vrhunske web galerije, katalozi, forumi i ostale funkcionalnosti prema vašim zahtjevima.
  - Bolje pozicioniranje web stranice na pretraživačima.
  - Povoljne cijene web dizajn usluga i održavanja istih.

  Glavne koristi ovog prisupa su su znatna ušteda na troškovima i veći profit. Ušteda na troškovima je očigledna kroz mogućnost samostalnog ažuriranja web stranice jer nije potrebno da angažujete druge da to rade umjesto vas. Drugi faktor uštede je dizajniranje web stranice prilagođene svim vrstama uređaja, što dalje omogućava da sa samo jedne web stranice postanete dostupni različitim grupama korisnika.

  Web stranica koja je u skladu sa svim savremenim zahtjevima i web standardima može vam doneti veći profit boljim pozicioniranjem na pretraživačima širenjem vašeg brenda na globalnoj internet mreži, koja je postala standardno, ako ne i glavno, mjesto poslovanja. U modernom poslovanju jedno je sigurno, ako Vas nema na internetu, kao da i ne postojite!

  KONTAKTIRAJTE ME

  Kupovina hostinga i domena

  Web hosting i domene

  Zašto Vam je potreban kvalitetan i brz web hosting?


  Vrlo važna stavka u online poslovanju je svakako web hosting što u prijevodu znači određeni dio prostora na udaljenom serveru gdje su fizički smještene datoteke koje čine web stranicu.

  Iskreno, uzalud Vam najbolja web stranica na svijetu, uzalud Vam svi novci uloženi u oglašavanje ako korisnik dođe na Vašu web stranicu koja je spora ili koja često prestaje sa radom te je neko vrijeme ne dostupna.

  Web hosting rješenja koja nudim imaju minimalan mogući downtime odnosno stranica će biti dostupna u svojih 99,99% vremena. Server se fizički nalazi u Bosni i Hercegovini, te svaku Vašu stranicu osiguravam sa SSL sigurnostnim certifikatom kao i DDoS zaštitom.

  Web hosting paketi


  Web hosting paketi idealni su za svakog korisnika koji želi svoju stranicu i mailove smjestiti na pouzdan i kvalitetan server. Bilo da ste pojedinac koji treba prostor za svoj rad i ličnu prezentaciju, ili firma kojoj treba pouzdan hosting partner. Web hosting paketi su prilagođeni za profesionalne primjene, i na njima se bez problema pokreću stranice kompanija, različiti web portali, kao i velike i napredne stranice.

  Sa tom namjenom sam za Vas pripremio par predefinisanih web hosting paketa koje možemo urediti po Vašim potrebama. Osjećajte se slobodno da me kontaktirate za više informacija.

  Professional hosting

  60€godišnje
  • 3 GB prostora
  • Brzi SSD hosting server
  • Serveri locirani u Bosni i Hercegovini
  • Neograničen promet
  • 99.9% uptime servera garantovano
  • Besplatan SSL certifikat
  • Besplatna .com domena
  • Podešavanje do 5 email adresa
  • PHP, MySQL, FTP
  • Besplatna DDoS zaštita
  • Doplata za .ba domenu 25€

  Business hosting

  90€godišnje
  • 10 GB prostora
  • Brzi SSD hosting server
  • Serveri locirani u Bosni i Hercegovini
  • Neograničen promet
  • 99.9% uptime servera garantovano
  • Besplatan SSL certifikat
  • Besplatna .com domena
  • Podešavanje do 10 email adresa
  • PHP, MySQL, FTP
  • Besplatna DDoS zaštita
  • Doplata za .ba domenu 25€

  Enterprise hosting

  120€godišnje
  • 20 GB prostora
  • Brzi SSD hosting server
  • Serveri locirani u Bosni i Hercegovini
  • Neograničen promet
  • 99.9% uptime servera garantovano
  • Besplatan SSL certifikat
  • Neograničen broj domena
  • Podešavanje do 20 email adresa
  • Besplatna .ba ili .com domena
  • cPanel, PHP, MySQL, FTP
  • Besplatna DDoS zaštita

  Fotografija i video

  Fotografija kao oružije snažne komunikacije


  Fotografiju smatram kao strast i hobi, ali obzirom da uvijek težim ka tome da svakom klijentu isporučim najbolju moguću uslugu, to ni u ovom segmentu neće izostati. Primarno se bavim produkt i korporativnom fotografijom, koja je nezaobilazan dio Vaše poslovne prezentacije. Uz korištenje vrhunske foto opreme koju posjedujem mogu odgovoriti većini Vaših zahtjeva koje stavite ispred mene.

  Produkt fotografija


  Za Vas fotografišem proizvode za potrebe oglašavanja ili apliciranja u bilo kojem obliku medija i marketinških kampanja. Garantujem visoki kvalitet izrade digitalnih fotografija, koje ću Vam dostaviti profesionalno grafički obrađene i to u vrlo kratkom periodu nakon fotografisanja. Fotografisanje hrane je vrlo specifična tehnika, koja istovremeno predstavlja pravo zadovoljstvo i izazov za što boljim krajnjim proizvodom.

  Korporativna fotografija


  U segmentu korporativne fotografije, enterijer i eksterijer zauzimaju visoko prioritetno mjesto, posebno kada je riječ o ugostiteljskoj i hotelijerskoj branši, ali svakako i u drugim industrijama. Svojim klijentima pružam usluge fotografisanja enterijera i eksterijera raznih vrsta objekata po vrlo povoljnim cijenama uz minimalno vrijeme čekanja. Ukoliko želite fotografije vrhunskog kvaliteta i estetike koje ćete prezentovati javnosti putem web stranica, brošura, kataloga ili drugih reklamnih materijala – stojim Vam na raspolaganju.

  KONTAKTIRAJTE ME

  Izrada android aplikacije

  Mobilne aplikacije

  Budite korak ispred konkurencije sa mobilnom aplikacijom


  Statistika pokazuje da prosječan korisnik provede više od dva sata dnevno koristeći svoj mobilni telefon. Mobilne aplikacije pružaju različite mogućnosti. One mogu prikazivati generalne informacije o nekoj kompaniji, cijene proizvoda, vijesti, geolokacije, opcije za pretragu, poruke, notifikacije i još mnogo toga. Najbitnija prednost mobilnih aplikacija je što se informacije koje želimo prikazati korisnicima nalaze u njihovom džepu i pod njihovim prstima. Korisnik se putem notifikacija može jednostavno informisati o novostima, proizvodima i ponudama koje nudi vaša mobilna aplikacija, čak i kada aplikacija nije pokrenuta. Bilo da se radi o hibridnim ili nativnim Android aplikacijama ja ću vam pružiti kompletnu podršku u razvoju kvalitetnog mobilnog rješenja.

  Najnovijim tehnologijama do idealne Android aplikacije


  Izrada mobilnih aplikacija je proces koji se sprovodi u nekoliko faza. U početnoj fazi se analiziraju funkcionalnosti gdje radimo zajedno kako bismo razumjeli vašu ideju i ciljeve. Nakon utvrđivanja funkcionalnosti aplikacije počinje izrada skica aplikacije koje obuhvataju preliminarni izgled svakog ekrana i kojim se definiše interakcija korisnika sa aplikacijom. Treći korak podrazumijeva proces dizajniranja mobilne aplikacije na bazi skica i obuhvata kreiranje koncepta dizajna, ikona, dugmića, pozadina i svega što je potrebno kako bi vaša aplikacija dobila prepoznatljiv izgled u skladu sa vašim brendom.

  Nakon definisanja dizajna prelazimo na programerski dio posla. Ova etapa podrazumijeva sprovođenje svega do sada kreiranog u djelo a odnosi se na mobilni razvoj (Android) i eventualno razvoj web servisa koji će mobilnu aplikaciju snabdijevati podacima. Nakon ove faze dolazi faza debagovanja u kojoj se detektuju i otklanjaju nedostaci koji sprječavaju korektno funkcionisanje aplikacije i faza objavljivanja vaše mobilne aplikacije na prodavnici (Play Store) aplikacija gdje će korisnici moći da je preuzmu, instaliraju i koriste.

  Mobilne aplikacije su dio sadašnjosti i budućnosti


  Trenutno izrađujem hibridne mobilne aplikacije na Android platformi. Ok, a šta su to hibridne mobilne aplikacije? To su web aplikacije smještene u web preglednik koji je pisan u nativnom jeziku za pojedinu platformu. Objedinjuju način rada hibridne i web aplikacije u jedno, te postaju sve popularnije.

  Android obuhvata oko 1,4 milijarde aktivnih korisnika pametnih telefona i tablet uređaja na mjesečnom nivou. Ovakvo ogromno tržište i ogroman broj korisnika predstavlja najprivlačniji kanal za prezentovanje proizvoda i usluga.

  Nudim Vam razvoj mobilnih aplikacija za Android uređaje različitih nivoa kompleksnosti uključujući integraciju sa socijalnim mrežama, geolociranje, Google mape, analitiku, razvoj mobilnih igara, itd...

  izrada branda kompanije

  Postavite se kao lider i pokažite ozbiljnost


  Želite modernu i atraktivnu Android aplikaciju sa kojom ćete svojim klijentima pokazati ozbiljnost i postaviti standarde na tržištu. Kontaktirajte me kako bismo dogovorili detalje.


  Izrada društvenih mreža

  Društvene mreže

  Budite prisutni i izdvojite se prvenstveno kvalitetom


  Izradili ste kvalitetnu i informativnu web stranicu? Vrijeme je da se kvalitetno predstavite i na najvećoj društvenoj mreži Facebooku. Ukoliko želite profesionalnu Facebook stranicu a za to nemate vremena, volje ili znanja – obratite mi se.

  Za Vas ću kreirati Facebook stranicu ili grupu, prilagoditi navigaciju unutar Facebook stranice vašim potrebama, ažurirati stranicu novim informacijama po potrebi, izraditi aplikaciju koja će na vaš Facebook zid direktno slati obavijesti vjernim pratiteljima, vaše Facebook stranice povezati s web stranicama (implementacijom opcije ‘Sviđa mi se’, ‘Podijeli’ ili ‘Komentiraj’) i tako dalje.

  Oglašavajte se samo ciljanoj publici i novim klijentima


  Kao uslugu nudim i oglašavanje putem društvenih mreža, najčešće putem Facebooka. Ovo oglašavanje funkcionira slično svim drugim vrstama internet oglašavanja, putem oglasa koji se prikazuju s desne strane ili između postova.

  Osim izrade oglasa, u saradnji s Vama ćemo razraditi strategiju oglašavanja kao i budžet potreban za ovu vrstu oglašavanja.

  Oglašavanjem na Facebooku bićete prisutni na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, a oglasima možete ciljati svoju publiku kako biste maksimizirali njihov učinak. Naš je zadatak da Vam u tome pomognemo.

  Otiđite korak dalje sa aplikacijom na društvenoj mreži


  Mogućnosti su neograničene, a svrha je animiranje i zadržavanje korisnika omogućavanjem zanimljivih opcija i pružanjem dodatnih vrijednosti i usluga. I naravno, održavanje konstantne interakcije i odnosa. To mogu biti nagradne igre, zanimljive ankete, skupljanje kupona za dodatne popuste – ukratko sve što vam padne na pamet može se napraviti unutar vašeg Facebook profila.

  Pored najpopularnije društvene mreže na svijetu, Facebook-a, tu je još nekoliko vrlo bitnih servisa koje ne smijemo zaobići u modernom poslovanju. Prvenstveno mislimo na Instagram i LinkedIn, te nešto manje popularne na našim prostorima, Google+ i Twitter.

  Prisustvo na društvenim mrežama je put ka uspjehu


  U modernom poslovanju prisustvo na društvenim mrežama je jedan od najbitnijih faktora i preduslova za uspjeh. Ukoliko nemate kvalitetan sadržaj i dizajn društvenih mreža postoji velika mogućnost da Vas korisnici usluga ne shvate ozbiljno te na kraju zaobiđu.

  Pored navedenog, na društvenim mrežama se nalazi veliki broj potencijalnih kupaca i klijenata koje ne želite propustiti. Ukoliko Vam je potrebna profesionalna Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn stranica obratite mi se kako bismo Vaše poslovanje predstavili u najboljem ruhu.


  google analitika google reklame facebook reklame

  Digitalni marketing

  Brzo, jeftino i efikasno do preciznih i željenih rezultata


  Internet marketing je vid oglašavanja koji Vam omogućava da brzo, jednostavno, a uz to, i jeftino reklamirate svoj proizvod i/ili uslugu velikom broju kupaca/korisnika. Uz moju pomoć Vaša reklama će doći do tačno onih kupaca kojima se želite obratiti.

  Internet marketing koristi se za reklamiranje proizvoda i usluga putem interneta, ali i putem mobilnih uređaja, te putem email-a. Ono što ga čini popularnim u odnosu na klasične vidove marketinga jeste da nudi širok spektar mogućnosti za reklamiranje od izrade web prezentacije koja sama po sebi može da služi kao reklama, preko reklamnih oglasa (baner), plaćenih oglasa na pretraživačima, interaktivnim reklamama, plaćenim tekstovima, uz daleko manje potrebnih finansijskih troškova nego za klasične tipove marketinga.

  internet oglašavanje - izrada reklama
  dizajn rekalam za google i facebook

  Ostvarite dodir sa kupcima koji žele Vaše usluge ili proizvode


  Internet marketing omogućava daleko veću prilagodbu reklama ciljanom tržištu (određivanje geo-lokacije za reklamu, starosne dobi, ekonomske, obrazovne ili spolne strukture ciljane skupine). Ovo omogućava oglašivaču da svoje reklame tako prilagodi korisnicima da od njih ostvari najveću moguću dobit.

  Još jedna prednost internet marketinga jeste brzo i kvalitetno kreiranje, održavanje i pokretanje/obustavljanje reklamnih kampanja koje mogu da traju bilo koji željeni vremenski period, ili pak da se tako definišu da su aktivne samo u određenim vremenskim periodima (samo određeni sati tokom dana, samo određeni dan u sedmici/mjesecu, ili kombinacija ovog dvoga), pri tome da se definiše striktno određeni budžet koji će se troštiti na kampanji (da li na dnevnoj ili mjesečnoj osnovi, po izvršenoj akciji i sl.).

  Krajnji rezultat je potvrda pravog poteza


  Pri izradi svih vidova marketinških kampanja nudim mjerenje rezultata aktivnosti, na osnovu kojih planiramo naredne korake kako bismo unaprijedili rezultate.

  U ovom trenutku sam specijaliziran za nekoliko vidova internet marketinga i to:
  - Dizajn, razvoj i održavanje Google reklama (Google AdWords)
  - Dizajn, razvoj i održavanje Facebook reklama (Facebook Ads)
  - Search Engine Optimization (SEO)
  - Dizajn i razvoj interaktivnih reklamnih oglasa (banneri)

  google analytics i facebook reklame

  Želite biti viđeni od strane potencijalnih kupaca?


  Pokušali ste se reklamirati na više načina, ali niste primjetili značajan napredak, još gore, niste primjetili nikakav napredak u Vašem poslovanju.

  Jasno je da nastupa period gdje se zapitate postoji li usluga koja će Vam pomoći u ostvarivanju pozitivnih rezultata, rastu kompanije, te konačno riješiti Vaše probleme!?

  Odgovor na Vaše pitanje je da, osjećajte se slobodno da me kontaktirate kako bismo saradnjom unaprijedili Vaše rezultate i poslovanje.


  Vizuelni identitet

  Brandiranje

  Budite prepoznatljivi i ostvarite dobar prvi utisak


  Vizuelni identitet je sistem vizuelne prezentacije kompanije kroz koji se postiže prepoznatljivost u tržišnoj komunikaciji. Te ga treba graditi lagano i kontinuirano, sa jasnim ciljem i načinima ostvarivanja tog cilja. Proces kreće sa izradom osnovnih elemenata (vizuelnih konstanti) i dalje se širi na sve oblike tržišne komunikacije.

  Vaš vizuelni identitet jeste ono što ostavlja prvi dojam na potencijalne klijente, partnere i investitore. Bez obzira čime se bavite i koliko to dobro radite, bez dobro osmišljenog vizuelnog identiteta teško ćete se izdvojiti od konkurencije.

  Vaš novi identitet izrađen sa pažnjom na najmanje detalje


  Osmišljavanju Vašeg vizuelnog identiteta pristupam kao cjelini. Pri tome vodim brigu o odabiru prikladnih zaštitnih (karakterističnih) boja, o izradi logotipa i zaštitnog znaka, odabiru i korištenju prikladnih fontova, osmišljavanju i dizajnu ostalih potrebnih vizuelnih elemenata za Vašu kompaniju ili proizvod.

  Ne zaboravimo na izgled službenih dokumenata (izgled memoranduma, fax poruka, email poruka, faktura, ponuda, narudžbenica, radnih naloga i sl.) koje dizajniram uz primjenu elemenata vizuelnog identiteta, također izrađujem upečatljive vizitke, stvaram dopadljive i funkcionalne web stranice sa ciljem da kod krajnjeg korisnika ostavite pozitivan dojam. Općenito, vizuelni identitet izražava karakteristike kompanije te njene vrijednosti i ambicije u poslovanju.

  izrada knjige standarda
  izrada branda kompanije

  Ne zanemarite ulogu brandinga u poslovanju i komunikaciji


  Vizuelni identitet osigurava nekoj kompaniji, ili organizaciji, njenu prepoznatljivost. Za gotovo sve kompanije, kao i neprofitne organizacije, od vitalnog je značaja da je što više ljudi svjesno da kompanija postoji te da znaju koje su njene osnovne djelatnosti. On predstavlja kompaniju prema klijentima i partnerima te stoga pridonosi imidžu i reputaciji iste.

  Vizuelni identitet izražava strukturu kompanije, vizualizira njenu koherentnost, kao i odnose između njenih dijelova. Također, vizuelni identitet kompanije ima značajnu ulogu na poistovjećivanje zaposlenika sa njom ili njenim sektorom u kojem su zaposleni. Identifikacija sebe kao dijela kompanije u kojoj rade značajna je za zaposlenike, te za njihovu produktivnost i lojalnost istoj.

  Želite se izdvojiti i napredovati u poslovanju?


  Ukoliko je Vaš odgovor na ovo pitanje pozitivan, kontaktirajte me kako bismo izgradili brand koji zaslužujete, napravili snažniju komunikaciju između kompanije i njenih klijenata, te unaprijedili Vaše poslovanje.